Rabo Stimuleringsfonds doet gift voor spellen Tovertafel

Zorgvilla “In de Luwte” heeft woensdag een cheque gekregen van het Rabobank Stimuleringsfonds.

Lenie en Wim Willemsen kregen de cheque uit handen van Marcel Korving van het Rabobank Stimuleringsfonds en zullen deze besteden aan nieuwe spellen voor de onlangs aangeschafte Tovertafel.

De tafel wordt veel gebruikt en daarom is het fijn om regelmatig van spel te kunnen wisselen aangepast aan de verschillende fases van de ouderen met dementie. Met de gift kunnen er drie nieuwe spellen worden aangeschaft.

Tovertafel
De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de eettafel van de zorginstelling bijvoorbeeld. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht.

De interactieve spellen doorbreken apathie door zowel fysieke als cognitieve activiteit te stimuleren en sociale interactie uit te lokken. Bovendien levert de Tovertafel waardevolle momenten op met familieleden en verzorgers.

Rabobank Stimuleringsfonds
Het Stimuleringsfonds van de Rabobank investeert in sociale, culturele en innovatieve projecten met een maatschappelijk of economisch doel. Dit doet het fonds door onder kennis, faciliteiten of een financiële bijdrage te leveren.